GÜNDEM Haber Girişi : 29 Ocak 2015 15:01

PKK Üyesi Yusufoğlu mezarı başında anıldı

PKK Üyesi Yusufoğlu mezarı başında anıldı
Nusaybin'de 1993 yılında Bagok Dağında çıkan bir çatışmada yaşamını yitiren PKK üyesi Tahsin Yusufoğlu (Ferhat), mezarı başında anıldı.

Nusaybinim.com Haber Servisi

Nusaybin'de 1993 yılında Bagok Dağında çıkan bir çatışmada yaşamını yitiren PKK üyesi Tahsin Yusufoğlu (Ferhat), ablası olan Nusaybin Belediyesi Eş Başkanı Sara Kaya ve beraberindekiler tarafından mezarı başında anıldı.

Yusufoğlu, Hacılar Mezarlığı'nda bulunan mezarı başında ailesi ve MEYA-DER üyeleri tarafından anıldı.
Yusufoğlu'nun mezarı başındaki anmada, DBP ve HDP ilçe örgütleri yönetimleri, Nusaybin Belediyesi eş başkanları, TUHAD-DER, DÖKH aktivistleri, Nusaybin Barış Anneleri Meclisi, DBP Gençlik Meclisi ve Nusaybin Genç Kadın Meclisi üyeleri de yer aldı.

Yusufoğlu'nun fotoğrafını taşıyarak mezarlığa doğru yürüyüşe geçen grup daha sonra mezara kırmızı karanfiller bıraktı.

Yusufoğlu şahsında özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamlarını yitirenlerin anısına saygı duruşundan bulunulması sonrası konuşan MEYA-DER yöneticisi Salih Cebe, Kürt halkının özgürlüğü için yaşamını yitirenlerin yollarının takipçisi olacakların söyledi.

Yusufoğlu'nun ablası Nusaybin Belediyesi Eş Başkanı Sara Kaya ise yaptığı konuşmasında, kardeşi Ferhat'ın ve arkadaşı Şahin'in düşmanın eline düşmemek için kahramanca on saat boyunca çatışmaya girdiğini söyledi.
Kaya, kardeşinin mezarı başında şunları söyledi: "Bugüne kadar Kürt halkının özgürlük mücadelesinde Ferhat arkadaş gibi on binlerce arkadaş, bu uğurda şehit düşmüştür. Bizim ise üzerimize düşen onların şahadetlerine sahip çıkmak ve mücadelelerini bıraktıkları yolda sürdürmektir."

Yapılan konuşmaların ardından dini vecilbelerin yerine getirilmesiyle grup mezarlıktan ayrıldı.