MARDİN Haber Girişi : 19 Eylül 2016 11:08

Servisi olmayan birçok Suriyeli öğrenci okula gidemedi

Servisi olmayan birçok Suriyeli öğrenci okula gidemedi
Mardin’in Kızıltepe ilçesindeki Suriyeli öğrencilere bu yıl ücretsiz servis tahsil edilemediği için birçok öğrenci okula gidemedi.
Nusaybinim.com Haber Servisi
Mardin’in Kızıltepe ilçesindeki Suriyeli öğrencilere bu yıl ücretsiz servis tahsil edilemediği için birçok öğrenci okula gidemedi.
Kızıltepe Berçem Mahallesi'nde bulunan Elbünyan Geçici Eğitim Merkezi'nde eğitim-öğretim gören Suriyeli öğrencilere daha önce kaymakamlık tarafından tahsil edilen servisler bu yıl tahsil edilmediği için birçoğunun okula gelemediği görüldü.
2016-2017 eğitim-öğretim yılının bugün başlamasıyla birlikte yaklaşık 750 öğrencinin bulunduğu okulda 400 öğrenci eğitim-öğretime başlarken, yaklaşık 350 öğrenci ise servis olmadığı gerekçesiyle okula gelemedi.
Ücretsiz servis tahsil edilmediği takdirde evleri çok uzakta olup yaya gelme imkânı olmayan yaklaşık 350 öğrenci eğitimden mahrum kalacak. 750 öğrencinin bulunduğu okulda Suriye müfredatına göre eğitim verilirken, idareciler olmak üzere Türkiyeli ve Suriyeli 44 öğretmen görev yapıyor.
Suriye Okulu Müdür Yardımcısı Nasser Molla Abdullah, çocukların rahat bir şekilde eğitimlerini görmeleri için ücretsiz servis tahsil edilmesi için yetkilerden yardım talebinde bulundu.
Servis dışında bir sıkıntılarının olmadığını belirten Abdullah, “Geçen yıl yaklaşık 750 öğrencimiz vardı bugün okulların açılmasıyla ilk günde 400 öğrencimiz geldi. Okulumuz şehir merkezine uzak olduğu için servisiz öğrencilerimiz gelemiyor. Gelenlerde evleri yakın olanlar öğrencilerdir. Evleri 3-5 kilometre uzakta olan öğrencilerimiz servis olmadığı için gelemediler. Tek sıkıntımız servis sorunudur onun dışında hiçbir sıkıntımız yok. Ümit ediyoruz ki servis sıkıntısı giderilse öğrenci sayımız geçen yıla göre daha da aratacaktır. Onun için yetkililerden tek isteğimiz servis sıkıntısının giderilmesidir.” dedi.
Suriye müfredatına göre eğitim verildiğini hatırlatan Abdullah, “Suriye’deki müfredata göre eğitim veriyoruz. Kitaplarımız İstanbul’da basılıp bize gönderiliyor. Suriye’de ne eğitim verdiysek şu anda da aynı eğitimi veriyoruz. İdarecilerle birlikte 44 öğretmenimiz var.” diye konuştu.