GÜNDEM Haber Girişi : 25 Temmuz 2014 15:56

Seyit-der'den Rojava'ya yardım

Seyit-der'den Rojava'ya yardım
Nusaybin Seyit-der, Rojava için hazırladığı gıda yardımını Mitanni Kültür Merkezi'ne teslim etti.
Arif Altunkaynak - Nusaybinim.com
Nusaybin Seyitler Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Seyit-der), Rojava için hazırladığı gıda yardımını Mitanni Kültür Merkezi'ne teslim etti.
Nusaybin Seyit-der tarafından içerisinde makarna, pirinç, yağ, salça, tuz gibi başlıca gıda malzemelerinden oluşan 110 gıda kolisi, Rojava'ya gönderilmek üzere Mitanni Kültür Merkezi'ndeki Rojava yardım noktasına teslim edildi.
Yardımın Seyit-der gönüllüleri tarafından yapıldığını bildiren Seyit-der Yönetim kurulu başkanı Abdullah Öngün, vatandaşları da yardım yapmaya davet etti.
Ortadoğu'da hemen hergün ölüm ve katliam haberlerini aldıklarını ve buna çok üzüldüklerini bildiren Başkan Öngün şöyle konuştu:
"Rojava'da yaşayanlar hem akrabalarımız hem de yakınlarımızdır. Bugün orada devam eden bir mücadele var. Rojava'dakilar kendi halkı ve milleti için bir mücadele veriyor. Dinimizde de bu tür yardımların yeri var. Peygamberimiz Hz. Muhammed "Kendisi tok iken komşusu aç yatan bizden değildir" Hadisi Şerifiyle bunu dile getiriyor. Bugün Rojava'daki milletimiz, halkımız ve akrabalarımızın bize ihtiyacı var. Biz de kendi imkanlarımız çerçevesinde bu yardımı gönderiyoruz. Tüm halkımızın da bu yardıma katkı yapmasını davet ediyoruz."
Seyit-der Başkanı Öngün, yardım yapan Seyit-der gönüllüleri ve yardımı Rojava'ya ulaştıracak gönüllülere teşekkür etti.