GÜNDEM Haber Girişi : 06 Ekim 2010 14:21

Yazar Şerefxan Ciziri, Azadiya Welat Gazetesi'nde

Yazar Şerefxan Ciziri, Azadiya Welat Gazetesi'nde
Nusaybinin yetiştirdiği en önemli Aydın Yazarlardan Şerefxan Ciziri, Türkiyede günlük yayınlanan Azadiya Welat Gazetesi Kültür sayfasında haftalık olarak yazı yazmaya başladı.
Arif Altunkaynak (Yorum - Haber)

Nusaybin’in yetiştirdiği en önemli Aydın – Yazarlardan Şerefxan Ciziri, Türkiye’de günlük yayınlanan Azadiya Welat Gazetesi Kültür sayfasında haftalık olarak yazı yazmaya başladı.

            İsveç’te Üniversite eğitiminden sonra ‘Düşünce Tarihi’nde mastır yapan ve 15 yıla yakın bu ülkede yartgıtay üyeliği, merkezi vergi kurumları, sosyal hizmet daireleri, yerel yönetimler başta olmak üzere çeşitli görevlerde bulunan Nusaybinli Aydın – Yazar Ciziri, 2001 yılında memleketine dönüş yaptı.

            Nusaybin Yerel Gündem 21 Kent Konseyi’nin kurucuları arasında bulunan ve ilk başkan vekilliği görevinde de bulunan ancak şuanda bırakın yönetiminde yer alması toplantılarına dahi çağırılmayan Ciziri, Kürtler arasında saygın bir yeri olan ve günlük olarak yayın yapan Azadiya Welat Gazetesi kültür sayfasında haftada bir köşe yazısı yazmaya başladı. Değerlerinin değerine sahip çıkmayan Nusaybin, bu konuda da kendi öz çocuğu olan ve daha birçok örneği olduğu gibi Yazar Ciziri’ye de sahip çıkmadı.

            Bazı kesimler tarafından ısrarla farklı şekilde tanıtılmak istenmesine rağmen doğru bildiği çizginden ayrılmayan, hep halkın değerlerini gözeten Ciziri’nin Çarşamba (bu gün) günkü Teyrê Sîmir (Anka kuşu türü küllerinden doğduğuna inanılan bir kuşun adı) adlı köşesinde “Siyaseta ziman” ( Dil Siyaseti) konulu makalesini kaleme aldı.

            Kültür, Tarih ve Edebiyat konularıyla ilgili şimdiye kadar 9 kitabı yayınlanan Ciziri, 2009 yılından itibaren Nusaybinim.com, 2010 yılında da kurulan Nusaybin Postası Gazetesi başyazarlığını yapıyor.
    DAHA ÖNCE BİRÇOK BÜYÜK GAZETE VE DERGİDE YAZILARI YAYINLANDI
    Ciziri; İsveç, Türkiye ile Irak’ta yayınlanan gazete, dergi ve web sitelerinde çeşitli makaleleri, denemeleri, araştırmaları yayınlandı.
    Ciziri’nin başlıca yazdığı kuruluşlar şöyle;
    Yazar Mehmet Uzun’la birlikte Rizgariya Kurdistan dergisi çıkardı. Azadiya Welat (1991 – 1993), Berbang, Kurdistan Press, Özgür Politika, Nûdem Dergisi, Nûbun, Diyarbakır Olay Gazetelerinde çeşitli yazıları yayınlandı. Gelawej.net, Nusaybinim.com ve Nusaybin Postası Gazetelerinde yazıları devam ediyor. / Nusaybinim.com